منو

چرا اتصال کابل فیبر نوری قطع می‌شود و چگونه می‌شود آن را تعمیر کرد؟

چرا اتصال کابل فیبر نوری قطع می‌شود و چگونه می‌شود آن را تعمیر کرد؟

رایج‌ترین مشکلاتی که باعث قطعی اتصالات کابل نوری می‌شود:

در سیم‌کشی‌ خانه‌ها همیشه مشکلاتی مانند قطعی اتصال و... پیش می‌آید. فیبرکشی فیبر نوری نیز از این قاعده مستثنی نیست. قطعا مشکلاتی برای کابل‌های شیشه‌ای هنگام نصب به وجود می‌آید. یکی از این مشکلات رایج، قطعی اتصال آن در هنگام فیبرکشی یا بعد از انجام آن است. قطعی اتصال فیبر نوری دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد که در ادامه به چند مورد ازآن می‌پردازیم:

۱- یکی از رایج ترین اتفاقاتی که باعث قطعی اتصال در فیبر نوری می‌شود، استرس جسمی است. استرس جسمی زمانی اتفاق می‌افتد که وسیله‌ای سنگین روی کابل افتاده باشد و به آن فشار زیادی وارد کند. این عامل، باعث خم شدن یا حتی قطعی اتصال می‌شود.

۲- مورد دیگری که می‌توان آن را عاملی برای قطعی اتصال دانست، ضعف در قدرت انتقال دیتا است که برای بررسی این مشکل، منبع ورودی باید بررسی شود تا مشکل موجود شناسایی شود.

۳- یک سری اتصال دهنده‌ها هستند که در جابه‌جایی‌های دیتاها آلودگی ایجاد می‌کنند، این عامل در نهایت باعث قطعی اتصالات می‌شود که باید آن‌ها را بررسی و به نحوی از مسیر انتقال حذف کرد.

۴- اگر دامنه کابل طولانی باشد ممکن است در سیگنال‌ها مشکلاتی به وجود بیاید که به مرور زمان باعث قطعی خواهد شد.

۵- اگر تعداد اتصالات زیاد باشد، سیگنال‌ها اصطلاحا فراموش می‌شوند یعنی قدرت آن‌ها کمتر شده و در نهایت باعث قطعی می‌شوند. برای حل این مشکل باید تعداد اتصالات اضافی را حذف کرده یا با بررسی آن‌ها به صورت اصولی‌تر، اتصالات جدیدی را ایجاد کنیم.

۶- ممکن است اختلالاتی در سیستم‌های موجود ایجاد شود که این عامل باعث آلودگی کابل فیبر نوری شده، قدرت انتقال را کم کرده و در نهایت اتصال را قطع می‌کند.

۷- اگر سیستم‌های موجود از نظر سخت‌افزاری تغییراتی داشته باشند، ممکن است اختلالاتی در اتصال نیز به وجود آورند.

۸- گاهی تغییراتی در ساختمان، فیبرکشی‌ها یا سیمکشی‌های موجود ایجاد می‌شود که قطعی اتصال را به همراه دارد.

۹- اگر یک یا چند اتصال در کابل‌های فیبر نوری دچار اختلال شود، ممکن است به کل سیستم فیبرکشی آسیب زده و در نهایت باعث قطعی آن شود.

۱۰- اگر فیبر نوری به پیچ پنل به درستی متصل نشده باشد، مشکلاتی را در اتصال به وجود آورده و در نهایت باعث قطعی آن می‌شود.

۱۱- مواردی مانند گرد و غبار و رطوبت نیز می‌تواند باعث آلودگی کابل و در نتیجه قطع اتصال آن شود.

۱۲- اگر کابل‌های موجود، کیفیت پایینی داشته باشند باعث اختلال در اتصالات موجود نیز خواهند شد.

۱۳- ممکن است فرستنده‌، قدرت بسیار کمی داشته باشد که این عامل یکی دیگر از دلایل قطعی اتصالات است.

راه‌های تشخیص مشکلات ناشی از قطعی اتصالات فیبرهای نوری

اگر در کابل نوری، مشکلاتی به وجود آید، اولین قدم برای حل آن این است که منشا مشکلات را پیدا کنیم. باید تشخیص دهیم که کدام یک از موارد بالا موجب قطعی اتصالات کابل فیبر نوری شده است و بعد از آن برای ترمیم و تعمیر آن اقدام کنیم. شاید در مواردی امکان تعمیر کابل نوری نباشد و مجبور شویم آن را تعویض کنیم یا گاهی برای حل مشکل به وجود آمده نیاز است فیبرکشی‌های ساختمان اصلاح شوند. 2 راهکار زیر برای تشخیص مشکلات موجود در کابل فیبر نوری پیشنهاد می‌شود:

۱. تست از دست دادن سیگنال

برای تشخیص اینکه مشکل قطعی اتصال از کجاست، دستگاه‌هایی می‌توانند به شما کمک کنند. دستگاه‌هایی که میزان سیگنال را درمسیر و تجمع آن در هر بخش اندازه‌گیری می‌کنند که از این طریق مشکل سیگنال را تشخیص می‌دهند.

۲. استفاده از میکروسکوپ فیبر نوری

کاربرد این دستگاه به این صورت است که با زومی 200 برابری روی کابل فیبر نوری، مشکلات آن را تشخیص می‌دهد. مثلا خراش و آلودگی را به خوبی تشخیص می‌دهد. در آخر این را در نظر داشته باشید بهترین پیشنهاد برای حل مشکلات موجود در این زمینه، کمک گرفتن از نیروهای متخصص است. کار را به نیروهایی بسپارید که در این زمینه تخصص داشته باشند و بتوانند شما را در این راه یاری کنند.

رفع قطعی فیبر نوری توسط تیم متخصص

در نهایت رفع قطعی فیبر نوری یک کار تخصصی است که بهتر است توسط کارشناس متخصص با تجهیزات حرفه ای انجام شود. برای دریافت مشاوره از کارشناسان آی سی تلکام و رزرو زمان مراجعه، می توانید همین حالا با شماره ۲۲۶۴۶۱۳۱-۰۲۱ تماس بگیرید.

فرم تماس آنلاین